vineri, iunie 19

ceaiul e un beauty elixir


Ceaiul rece turnat peste cuburi de gheata, sau adaugat peste gheata faramitata, cu frunze de menta sau busuioc, felii de lamaie sau lime, este in topul bauturilor pe care ar trebui sa le bei vara. Contine antioxidanti, hidrateaza, tempereaza setea si uite, ma gandesc sa adaug ca este si antirid, apoi sa argumentez. Bautul ceaiului presupune un ritual, il prepari, il lasi sa se raceasca, il accesorizezi cu frunzulite verzi, si te pregatesti sa il savurezi. Acest mic ritual are si rol de a te detensiona, de a te relaxa, fapt care intinde muschii fetei si face ca ridurile sa fie mai putin vizibile. La mine functioneaza de fiecare data, fie vara, fie iarna. Nu ma refer aici deloc la ceaiurile gata preparate, de tipul ice tea. Eu recomand ceaiul facut de tine si pregatit pentru a fi savurat, fie ca esti in curte si te dai desculta in leagan, citesti o carte pe prispa sau pe fololiul din living, fie ca esti la seviciu si ai luat o mica pauza din fata monitorului pentru a-ti odihni ochii. Cele mai bune sunt ceaiurile de fructe dulci, ananas, caise, piersici, mar, pere zemoase sau mango, pentru ca nu au nevoie de adaos de zahar. Preferatul meu este un amestec de ananas, pere, fulgi de morcov si maracuja, pe care il cumpar de la Carturesti.

4 comentarii:

Zuzele spunea...

pai sa stii ca este, poate, cea mai sanatoasa bautura-hidrateaza si racoreste pe timp de vara. Artrebui sa renuntam cu totii la bauturile acidulate, extrem de toxice si sa bem ceaiuri. Dar, asa cum spui si tu, nu ceaiurile gata preparate pentru ca nici ele nu sunt foarte sanatoase, ci "potiuni" pregatite de noi din plante, unele aromate, altele nu, dar foarte sanatoase. Unele plante, urzica, de exemplu (desi gustul nu este tocmai bun:) ) detoxifiaza organismul si, implicit, pielea nostra va arata mult mai bine. Pe langa asta, ceaiul din urzica poate fi folosit ca lotiune tonica si este SUPER, mai ales daca punem si cateva picaturi de lamaie. Ceaiul de tei, este, deasemenea, foarte calmant...si nu este doar o vorba.. apropo..sa incerci ceaiul de iasomie!! este senzational :), mai ales daca adaugi si cateva picaturi de lapte..yummmi :)

adela sirghie spunea...

ceaiul rece e o varianta foarte potrivita pentru vara, daca te-ai plictisit de banala apa cu lamaie sau citronada indulcita. Binefacerile ceaiurilor medicinale sunt multiple, eu am ales varianta soft de indulge yourself. Imi place mult ceaiul de iasomie, in special cel sub forma de floare, cu mugur care se deschide in apa.

Unknown spunea...

Pentru vara,preferatul meu este ceaiul rece de menta si portocale.Foarte fresh si inlocuieste la fel de sanatos apa.

adela sirghie spunea...

Interesanta mica ta reteta! De tinut minte si de savurat pe sub umbrare...