marți, mai 4

Detox Diet? No, thanks


De ceva vreme, oriunde ma uit, dau numai peste sfaturi referitoare la detoxifierea organismului cu diete, prafuri si pastile miraculoase. Inteleg, a venit primavara, mai toata lumea vrea sa scape de cateva kilograme in plus intr-un timp record. Prin urmare, reclamele abunda. Am mai pus-o pe beautynews: cand marketingul este agresiv, pe mine ma pune pe ganduri, dau inapoi si privesc problema de pe margine. Asa functionez eu: ma retrag putin, ca sa vad mai bine. Daca vad ceva de genul scapa de 10 kg sau 7 cm in 2 saptamani, o iau la goana. Daca folositi metode de genul acesta, va recomand prudenta. Dependenta de pastile e un produs perfect de marketing farmaceutic. Sfaturi sanatoase, de genul alimentatie corecta, fara sare si grasimi, cu legume si fructe, apa plata, ceaiuri, exercitii fizice, nu aduc bani marilor firme farmaceutice. Daca vreti sa slabiti sau sa va detoxifiati organismul, luati-o incetul cu incetul. Renuntati la proastele obiceiuri si la sedentarism. Nu luati pastile, acestea nu sunt nici macar un surogat pentru o viata echilibrata. Suplimentele alimentare ( multivitaminele ) sunt suficiente. Nu va indopati cu pastile si prafuri!
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

8 comentarii:

realbadpisy spunea...

si eu acum sunt la o dieta...pff numai ierburi manac...si chestia cu pastilele e destul de atrgatoare...dar cum ziceai si tu ..stau pe margine deocamdata.

Rox spunea...

multe pastile sunt otrava curata.. si oricum tot ce e repede, in 5 zile, in 2 saptamani e nesanatos...
ieri am luat o revista si pe o pagina era publicitate la o crema anticelulitica venus (e o marca de supermarket in Italia, cred ca a aprut si la noi) si in josul paginii 'de asociat unei diete sanatoase si exercitiilor fizice'. m-am mirat ca am vazut asta, poate e prima data cand marketingul spune si adevaruri :)

Ema, Brasov spunea...

Procedezi corect si sfatul este unul intelept!
Din pacate, aceste pastile sunt promovate de vedete (ca peste tot de altfel) care, pentru bani, se "prostitueaza" intelectual. Daca o tanti de la noi o vede pe Andreea Surprize-Surprize facand reclama la vre-un supozitor antiriduri, cu siguranta isi va bombarda fundul pentru a arata bine...
Asta-i puterea reclamei ;)
Ema, Brasov

mada spunea...

da, ai dreptate .. si as adauga ca un organism sanatos nu ar avea nevoie nici de vitamine si minerale la pastiluta ... insa daca nu esti foarte organizat cu mesele, e destul de greu sa iti iei toti nutrientii din mancare .. plus ca de multe ori nu avem siguranta ca mancam alimente organice ...


... recunosc totusi ca o crema anticelulita cu rezultate in 5-7 zile m-ar tenta ... dar nu as lua nimic intern ...

adela sirghie spunea...

@Mada, sa nu iti prea mari iluzii nici cu cremele anticelulitice cu rezultate in cateva zile. Celulita are nevoie de ani de zile ca sa se instaleze, ca sa o indepartezi trebuie sa lupti constant si pe mai multe fronturi, lucru care devine foarte obositor la un moment dat.

adela sirghie spunea...

@Realbadpisi, bravo pentru mancarea sanatoasa! Este cea mai buna metoda.

adela sirghie spunea...

@Rox: poate s-au prins si ei ca nu mai suntem atat de naive si au mai introdus un slogan pentru credibilitate:)

adela sirghie spunea...

@Ema: supozitiv antiriduri? Chiar am ras...